Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Rotterdam verliest aanbesteding

Stichting Thuiszorg Rotterdam (STR) valt buiten de boot bij de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), omdat haar offerte ongeveer 18 miljoen euro op jaarbasis hoger lag.

Dat heeft de woordvoerder van wethouder Jantine Kriens van Rotterdam bekendgemaakt.

2000 banen op de tocht

STR is een van de grootste aanbieders van zorg in Rotterdam-Rijnmond. Thuiszorg maakt ongeveer een kwart uit van de omzet van STR, aldus Klaver. Bij de tak thuiszorg werken circa 2000 mensen. De stichting gaat bekijken hoe de gunning is verlopen om eventueel in beroep te gaan, zei interim-bestuursvoorzitter Auke Klaver.

Winst voor Humanitas/De Stromen en Laurens/Evean

De gemeente Rotterdam heeft de aanbesteding voor huishoudelijke verzorging gegund aan de combinaties Humanitas/De Stromen en Laurens/Evean, beide uit Rotterdam. De gunning is nog niet definitief, de andere aanbieders kunnen in beroep gaan tegen de beslissing. De definitieve gunning gebeurt op 5 december.

Kwaliteit doorslaggevend

De gemeente kreeg eerder te maken met kritiek omdat zij zou kiezen voor ‘schoonmaakbedrijven’. Dat is duidelijk niet gebeurd, aldus de woordvoerder van de wethouder. De prijs-kwaliteitverhouding was belangrijk, waarbij de kwaliteit een heel belangrijke factor was. “De twee combinaties scoren op beide punten erg hoog.”

53 miljoen euro

In totaal waren er zeven partijen, in de meeste gevallen combinaties. Rotterdam heeft het verzorgingsgebied opgedeeld in 65 postcodegebieden om ook kleine partijen een kans te geven. Die sloten zich echter aan bij combinaties. De aanbesteding is ter grootte van 53 miljoen euro.

Keuzevrijheid

De verdeling tussen de twee combinaties kan op grond van geografische gegevens, maar mensen kunnen zelf kiezen van wie zij hulp willen. Volgend jaar is een overgangsjaar, waarbij de oude thuiszorg nog blijft bestaan. (anp)

Lees ook:

Thuiszorgaanbesteding Zwartewaterland moet over

G8 doen aanbesteding over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.