Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg verliest zich in administratieve rompslomp

Medewerkers in de thuiszorg zijn 30 procent van hun tijd kwijt aan het invullen van formulieren. Tot die conclusie komt Hannerieke van de Boom in haar proefschrift Thuiszorg in Europa, meldt het Algemeen Dagblad (AD) vandaag.

De tijd die thuiszorghulpen besteden aan administratie gaat ten koste van de zorg. In diverse andere Europese landen zou de bureaucratie minimaal zijn. Van der Boom haalt in haar proefschrift als voorbeeld België en Denmarken aan waar thuiszorgmedewerkers 10 procent van de tijd of minder aan administratie besteden. Van der Boom zegt in het AD dat dat in Nederland ‘net zo goed’ kan.

Administratieafdeling

Overigens doen medewerkers bij ziekenhuizen en in de geestelijke gezondheidszorg relatief meer aan administratie dan in de gehandicaptenzorg en de thuiszorg. Uit onderzoek van het CBS zou blijken dat bij academische ziekenhuizen 17 tot 23 procent van alle voltijdbanen bestaat uit administratieve en algemene functies, tegenover minder dan 10 procent in de gehandicapten- en thuiszorgsector. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Ziekenhuis drukker met administratie dan thuiszorg

‘Zorgstelsel creëert administratieve lasten

Daling administratieve lasten met een kwart

Bekijk de hrm special >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.