Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgmanagers moeten gouden handdruk teruggeven

Mark van Dorresteijn
Drie voormalige managers van Thuiszorg Groningen moeten hun gouden handdrukken terugbetalen. Zij hebben dit vorige week van de curatoren gehoord.

De managers ontvingen samen een bedrag van 500.000 euro, vlak voordat hun organisatie begin dit jaar failliet ging. De curatoren vorderen dit bedrag nu in zijn geheel terug, zo laat curator Wim Entzinger weten.

Voordringen

Curatoren Entzinger en Fousert zijn van mening dat er sprake is geweest van zogeheten ‘paulianeus handelen’: ongeoorloofd voordringen. Zij verklaren de afspraken die de ex-managers met het oud bestuurder Anneke Mossou hebben gemaakt, nietig. Mochten de ‘afkoopsommen’ niet binnen een maand zijn teruggestort, dan spannen de curatoren een rechtszaak aan. Tot nu toe hebben de ex-managers niet gereageerd op de brief van Entzinger en Fousert.

Onbehoorlijk bestuur

Thuiszorg Groningen liet 6,5 miljoen achter aan schulden. Er loopt nog een apart onderzoek naar de verwijtbaarheid van het handelen van het oud-bestuur. Ook wordt onderzocht of het bestuur van moederconcern Meavita zich schuldig heeft gemaakt aan onbehoorlijk bestuur. Thuiszorg Groningen heeft een doorstart gemaakt en staat nu onder leiding van Gerrit Jan van Otterloo. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Gouden handdruk voor managers Thuiszorg Groningen

‘Buurtzorg heeft geen gouden handdruk managers’

Anneke Mossou vertrekt bij Thuiszorg Groningen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.