Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgpatiënt wordt op rechten gewezen

DEN HAAG - Patiënten die geen thuiszorg krijgen, terwijl ze er volgens de regels wel recht op hebben, kunnen binnenkort bellen met een telefoonnummer dat hen op hun rechten wijst.

Het servicenummer is onderdeel van een campagne van staatssecretaris Ross van Volksgezondheid om thuiszorgpatiënten op hun rechten te wijzen als hulp tekortschiet. Dat heeft Ross toegezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Formulier

Ook komt er een formulier waarin officieel wordt vermeld dat de patiënt gebruik mag gaan maken van de thuiszorg. Daarop staat het telefoonnummer dat de patiënt kan bellen.

Kamerlid

Het Kamerlid Anouchka van Miltenburg (VVD) bracht de staatssecretaris op het idee. Veel ouderen krijgen op het moment geen thuiszorg, omdat de instellingen niet goed doorverwijzen. Als de ene organisatie geen plaats heeft, is er vaak bij een andere instelling nog wel ruimte voor nieuwe klanten. Het zogenoemde zorgkantoor van de zorgverzekeraars moet die doorverwijzing op zich nemen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.