Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Tijd dringt voor ziekenhuizen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ziekenhuizen kunnen niet verder met de invoering van een nieuw bestuursmodel. Dat moet geregeld zijn voor 1 januari 2015 omdat dan de integrale bekostiging ingaat.
Tijd dringt voor ziekenhuizen
Foto: Carina van Aartsen

De belastingdienst geeft nog altijd geen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Heeft iemand wel eens nagedacht over het kapitaalverlies van het voortdurend gezeur over de positie en het inkomen van de medisch specialist? Zij zijn het waarvoor de patiënt naar het ziekenhuis komt. Van hun wordt maximale aandacht, zorgvuldigheid, nauwkeurigheid, vakbekwaamheid, beschikbaarheid en nog veel meer verwacht. Wat denk je dat alle gedoe van de capaciteit van de medisch specialist vergt? Veel te veel, en dat kunnen zij maar één keer inzetten, dus niet in de zorg voor de patiënt.
   Wat een geweldige parlementaire enquēte zouden we kunnen optuigen om deze verspilling in de ziekenhuiszorg eens tegen het licht te houden.
   Wie kan dat organiseren?

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een gedoe! Het loondienst model en het participatie model zijn 2 modellen die ziekenhuis en medische specialisten nauw verbinden, met gevolg de oudjes (med.specialisten) gaan op de duur de dienst uitmaken wat tot gevolg heeft dat de innovatiekracht in een slijtagegang komt. Als ziekenhuisdirecteuren het medisch beleid gaan beinvoeden. Speelt geld de boventoon. De rest is bijzaak!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.