Tijd dringt voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen kunnen niet verder met de invoering van een nieuw bestuursmodel. Dat moet geregeld zijn voor 1 januari 2015 omdat dan de integrale bekostiging ingaat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Tijd dringt voor ziekenhuizen
Foto: Carina van Aartsen

De belastingdienst geeft nog altijd geen uitsluitsel.

Ziekenhuizen

Op dit moment zouden 29 ziekenhuizen hun plannen hebben voorgelegd aan de belastingdienst en op goedkeuring wachten. De belastingdienst zegt dit niet te kunnen bevestigen: ‘Helaas kunnen wij namelijk publiekelijk geen mededelingen doen over het aantal besturings- en organisatiemodellen die zijn ingediend. Dit om reden dat wij zeer terughoudend zijn om informatie te delen als gevolg van artikel 67 AWR.’

NVZ en Orde van medisch specialisten

Branchevereniging NVZ maakt zich zorgen: ‘Zonder werkbare modellen komt de bestuurbaarheid van een ziekenhuis in gevaar en daarmee de kwaliteit en veiligheid. Belangrijk is dus dat

3
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Heeft iemand wel eens nagedacht over het kapitaalverlies van het voortdurend gezeur over de positie en het inkomen van de medisch specialist? Zij zijn het waarvoor de patiënt naar het ziekenhuis komt. Van hun wordt maximale aandacht, zorgvuldigheid, nauwkeurigheid, vakbekwaamheid, beschikbaarheid en nog veel meer verwacht. Wat denk je dat alle gedoe van de capaciteit van de medisch specialist vergt? Veel te veel, en dat kunnen zij maar één keer inzetten, dus niet in de zorg voor de patiënt.
    Wat een geweldige parlementaire enquēte zouden we kunnen optuigen om deze verspilling in de ziekenhuiszorg eens tegen het licht te houden.
    Wie kan dat organiseren?

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een gedoe! Het loondienst model en het participatie model zijn 2 modellen die ziekenhuis en medische specialisten nauw verbinden, met gevolg de oudjes (med.specialisten) gaan op de duur de dienst uitmaken wat tot gevolg heeft dat de innovatiekracht in een slijtagegang komt. Als ziekenhuisdirecteuren het medisch beleid gaan beinvoeden. Speelt geld de boventoon. De rest is bijzaak!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.