Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tineke Hirschler in toezicht Martini Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Tineke Hirschler treedt per 1 januari 2014 toe tot de raad van toezicht van het Martini Ziekenhuis. Zij volgt Micon Bijl op, die de volle termijn van vier jaar lid is geweest.
Tineke Hirschler in toezicht Martini Ziekenhuis

Hirschler zal de commissie kwaliteit en veiligheid gaan voorzitten. Zij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring in, en kennis van de zorg. Als longarts was ze werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, waar ze ook zes jaar de functie van directeur patiëntenzorg heeft bekleed. Daarnaast was ze directeur van het Integraal Kankercentrum Noord-Oost, lid raad van bestuur van het Meander Medisch Centrum en tot 1 september 2013 voorzitter raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis.

Samenstelling en taak raad van toezicht

Raad van toezicht

De raad van toezicht van het Martini Ziekenhuis bestaat uit minimaal zes en maximaal acht personen. De samenstelling is op basis van algemene bestuurlijke kwaliteiten, affiniteit met de doelstelling van het ziekenhuis en met een spreiding van deskundigheden en achtergronden. De leden worden gehonoreerd volgens de richtlijnen van de NVTZ. Hun taak is toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in het ziekenhuis. De raad stelt tevens het aantal leden van de raad van bestuur vast en heeft het recht van benoeming, schorsing en ontslag van de bestuurders. Ook stelt de raad het salaris en arbeidsvoorwaarden van de raad van bestuur vast.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.