Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Toch lening CZ voor Orbis

CZ wil een achtergestelde lening van 4 miljoen euro aan Orbis geven om de financiering van het sociaal plan mogelijk te maken. Ook de gemeente Sittard, de provincie en de bank zouden geld op tafel moeten leggen. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Mike Leers van CZ.
Toch lening CZ voor Orbis

Leers wil dat Orbis onder curatele komt van de directie en de raad van toezicht van het Atrium ziekenhuis in Heerlen. “Wij stellen aan de lening de voorwaarde dat het ziekenhuis in Sittard wordt overgenomen door Heerlen zodat de overcapaciteit van de ziekenhuizen in Zuid-Limburg verdwijnt,” aldus Leers. Het ziekenhuis in Heerlen heeft al eerder aangegeven er weinig voor te voelen om op te draaien voor de problemen in Sittard. CZ wil dat het Heerlense ziekenhuis zijn nieuwbouwplannen bijstelt en omgerekend 200 bedden inlevert. Ook moeten er functies worden verplaatst van Heerlen naar Sittard.

Financiering Orbis

Orbis verkeert in grote financiele problemen. Het is op zoek naar 20 miljoen euro voor de financiering van het sociaal plan dat is afgesproken met de vakbonden. In totaal zijn 550 van de 3400 medewerkers boventallig. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees meer:

Meerderheid gemeenteraad voor borgstelling Orbis

Reddingsplan Orbis gericht op samenwerking Atrium

CZ: Orbis moet fuseren met Atrium

Cees Sterk: ‘Gemeente wil garant staan voor Orbis’

2 REACTIES

 1. Door het voeren van slecht beleid en management tijdens en voor de realisatie van het nieuwe Orbis moeten nu een hele hoop ‘derden’opdraaien !!
  Het bestuur heeft destijds ( afgelopen jaren ) wel enorme jaarsalarissen en beloningen ontvangen.Laat het toenmalige bestuur en Raad van Toezicht hier gezamelijk maar voor opdraaien. Hoe kan een Raad van Toezicht dit wat er nu gebeurd is, toelaten en goedkeuren !! Nu moet er dus weer opnieuw met maatschappelijk geld van evt. CZ of gemeente bijgesprongen worden. ( heeft waarschijnlijk links- of rechtsom invloed op de ziektekostepremie komende jaren )Waarom laat een RvT een bestuurder van dit soort grote van instelling, niet méér privé risico nemen bij het runnen van dit soort grote van onderneming! Iedere andere ondernemer of GDA in welke sector dan ook, is toch privé ook aansprakelijk voor zijn handelen als directeur of slecht management. Nee, wat doen ze bij Orbis ze geven het bestuur nog wat extra geld boven op het riante jaarsalaris.
  Dacht je nu echt dat het bestuur of RvT hier de afgelopen jaren of maanden hier één nacht van wakker hebben gelegen !! zei hebben immers toch eerst hun eigen zakken gevuld, menig andere directeur denkt eerst aan zijn personeel of aan zijn bedrijf en dan pas aan zijn eigen!! Want dacht je nu echt of het toenmalige bestuur het tot nu toe één euorocent van hun eigen centen gekost heeft !!
  Nee, zoals er nu met Orbis wordt omgegaan is geen goede zaak.Ze zijn al genoeg geholpen door de banken om het hele complex gefinancieerd te krijgen, want mocht de onderneming toch voort gaan met bestaan, moeten ze ook nog eens eerst gaan bewijzen of het nieuwe ziekenhuis wel rendabel is en zal de financiering van de bank eerst terugbetaald moeten worden.Dit kan het gemeentebestuur van Sittard en CZ toch ook niet maken ten opzichte van andere ‘slecht’draaiende ondernemingen al dan niet in de zorgsector.
  Een andere uitzondering is dat alle zorginstellingen voor 1 juni 2009 hun maatschappelijk verslag en jaarrekening 2008 gepubliceerd moesten hebben op http://www.jaarverslagenzorg.nl hierin maakt VWS / CIBG / WTZI géén enkele uitzondering. Nou je moet maar eens zien of je het verslag incl.jaarrekening 2008 kunt terug vinden op deze site !! In 2007 waren ze hiermee ook al te laat, sanctie: geen.
  Nee, het gaat er daar niet eerlijk aan toe.

 2. Lees alle reacties
 3. En daar gaan we weer !!
  Er is nog nooit een ziekenhuis failliet gegaan, dus ze kunnen gewoon blijven doorgaan met aanrommelen. Een ander woord kan ik hier niet voor vinden. De patiënten en de zorgverleners “aan het bed” zijn uiteindelijk weer de klos !!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.