Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezicht Aveleijn en OR oneens over opvolger Van Praet

Mark van Dorresteijn
De ondernemingsraad (OR) en de raad van toezicht van zorginstelling Aveleijn hebben onenigheid over de opvolger van bestuurder Johan van Praet. Dat meldt het ANP op basis van interne stukken waarover zij beschikken.
Toezicht Aveleijn en OR oneens over opvolger Van Praet

De raad van toezicht heeft een kandidaat voorgedragen, maar de OR weigert te praten met de mogelijke opvolger. De OR wil eerst een interim-bestuurder laten aantreden om het pad te effenen voor een nieuwe bestuursstructuur.

Bestuursvacuüm

Eerder had de ondernemingsraad al gepleit voor het vertrek van de toezichthouders, omdat zij instemden met de hypotheekbonus van Van Praet. Om een volledig bestuursvacuüm te voorkomen, mocht de raad van toezicht tijdelijk aanblijven. De toezichthouders schoppen nu opnieuw tegen de schenen van de OR omdat zij vasthouden aan de nieuwe opvolger, die volgens hen gelijk in vaste dienst moet komen.

Afhandeling Van Praet

Johan van Praet kwam in opspraak omdat hij een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro kreeg als extra beloning voor zijn goede functioneren, boven op zijn salaris en andere bonussen. Het ANP meldt dat op 11 december een rechtszaak dient over de afhandeling van de arbeidsovereenkomst met Van Praet. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Van Praet ontslagen bij Aveleijn

Toezicht Aveleijn negeerde kritiek OR op hypotheek

OR Aveleijn eist vertrek van bestuurder Van Praet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.