Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Toezicht Orbis besluit zelf over oproep tot vertrek’

De provincie Limburg wil dat de raad van toezicht van Orbis Medisch en Zorgconcern zich per direct demissionair verklaart, omdat zij geen vertrouwen meer heeft in de raad.

In het besluit over de garantstelling van vijf miljoen euro voor Orbis geeft de provincie Limburg aan dat zij geen “formele bevoegdheid” heeft om de raad van toezicht uit hun functie te ontheffen. De woordvoerder van Orbis onderstreept dat. “Geen enkel instituut kan dat besluit nemen. Dat is aan de toezichthouders zelf.” De woordvoerder van het concern laat weten dat de raad de oproep van de provincie waarschijnlijk tijdens de volgende vergadering zullen bespreken.

Samenwerking Atrium

Over de mogelijke samenwerking met het Atrium MC Parkstad start binnenkort een haalbaarheidsonderzoek. Als het resultaat van dit onderzoek positief is, zal Orbis per 1 juli 2010 bestuurlijk gefuseerd zijn met Atrium. Dit dan wel na afsplitsing van de verpleeg- en verzorgingshuizen en het thuiszorgdeel van de organisatie. “Wij denken niet meteen aan de verkoop van deze divisies”, meldt de woordvoerder. “De care kan waarschijnlijk zelfstandig verder.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

‘Atrium Heerlen beste ziekenhuis’

Orbis en Atrium willen fuseren

‘Jansen hield informatie achter over nieuwbouw Orbis’

Gemeente Sittard-Geleen schiet Orbis te hulp

Specialisten Orbis springen bij

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.