Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezicht TSN Thuiszorg in Groningen opgeheven

Mark van Dorresteijn
Het verscherpt toezicht op het onderdeel Verpleging en Verzorging van TSN Thuiszorg in Groningen is opgeheven. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) bekend gemaakt.
Toezicht TSN Thuiszorg in Groningen opgeheven

De inspectie stelde in november 2012 de vestigingen in Groningen van TSN Thuiszorg onder verscherpt toezicht. Na de overname van Thuiszorg Groningen in juli 2011 heeft TSN Thuiszorg als doel gehad de organisatie weer gezond te maken en de kwaliteit van het zorgaanbod te verbeteren. IGZ concludeerde vorig jaar dat deze inhaalslag niet snel genoeg ging en vond dat de kwaliteit van zorg op een aantal punten moest verbeteren.

Versnelde uitvoering verbeterplan

Alle medewerkers van TSN Thuiszorg hebben zich enorm ingezet om het verbeterplan versneld uit te voeren, zo laat TSN weten. Daarbij ging het onder meer om het verbeteren van de kwaliteit rond het bijhouden van het zorgdossier en het trainen en bijscholen van medewerkers. De uitvoering van dit verbeterplan heeft ertoe geleid dat het verscherpt toezicht in Groningen is opgeheven. ‘Uiteraard zijn wij blij met dit resultaat’, zegt Zion Jongstra, directeur van TSN Thuiszorg. ‘De inzet en de betrokkenheid van onze medewerkers hebben dit mogelijk gemaakt. Er is hard gewerkt aan uniforme werkwijzen en kwaliteitsverbetering. Dit alles gaan we uiteraard handhaven. Daar gaat het om: het borgen van een optimale kwaliteit van zorg voor onze cliënten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.