Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tom Kliphuis bestuursvoorzitter Coöperatie VGZ

Mark van Dorresteijn
Tom Kliphuis is per 3 september 2014 benoemd tot bestuursvoorzitter van de Coöperatie VGZ. Hij volgt daarmee Rob Hillebrand op, die op 1 juli zijn functie om gezondheidsredenen heeft neergelegd. Met de benoeming van Kliphuis is de raad van bestuur van Coöperatie VGZ weer voltallig.
Tom Kliphuis bestuursvoorzitter Coöperatie VGZ
Foto: Linkedin

Kliphuis heeft jarenlange ervaring in de verzekeringssector. Hij werkte voor ING Insurance als CEO in Mexico en Chili en was lange tijd verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten van ING in Centraal- en Zuid-Europa. Zijn meest recente functie was CEO-Benelux, waar hij onder andere leiding gaf aan Nationale-Nederlanden, met een balanstotaal van 70 miljard euro, een premie-inkomen van 6 miljard en bijna 6.000 fte de tweede algemene verzekeraar van Nederland. ‘Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging’, aldus Tom Kliphuis. ‘Als tweede zorgverzekeraar van Nederland staat Coöperatie VGZ midden in een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd: het organiseren van goede, betaalbare gezondheidszorg. Een prachtig doel waar ik me graag aan committeer.’

Benoeming

‘We zijn verheugd over de benoeming van Kliphuis’, aldus Rudy van der Meer, voorzitter van de raad van commissarissen. ‘Met Kliphuis krijgt Coöperatie VGZ een door de wol geverfde voorzitter die de kennis en ervaring heeft om de verzekeringstechnische en zorginhoudelijke activiteiten van de organisatie met elkaar te verbinden.’

Raad van bestuur

Naast Kliphuis bestaat de raad van bestuur van Coöperatie VGZ uit Kees Hamster (CFO) en Ab Klink (portefeuille Zorg). De benoeming van Kliphuis is onder voorbehoud van goedkeuring door de Ledenraad van Coöperatie VGZ en instemming door de Ondernemingsraad.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.