Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen berichten van 2009

Welke berichten zijn in 2009 het best gelezen door bezoekers van de website van Zorgvisie? Wat vonden onze lezers belangrijk? Bekijk de top-10.
Top-10: Best gelezen berichten van 2009

1: ‘Ton per maand voor interim-bestuur Meavita’

Stichting Thuiszorg Groningen betaalt 100.000 euro per maand voor het werk van twee interim-managers, volgens Hans Neijhoft, die tot juni de leiding had over het extramurale deel van de stichting. “Ik weet dit omdat de rekening voor deze managers op mijn bureau lag.”

2: DSW: ‘Plan Klink te sneu voor woorden’

Directeur Chris Oomen van DSW Zorgverzekeraar heeft weinig goede woorden over voor het plan van CDA-minster Klink om winstuitkering in de zorg te koppelen aan de rechtsvorm van een maatschappelijke organisatie. “Klink denkt zeker met een stel kleuters te maken te hebben.”

3: Klink laat Vlietland Ziekenhuis vallen

Minister Ab Klink houdt er rekening mee dat het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam binnenkort moet sluiten. Hij verwacht dat de zorgverzekeraars in de regio zich voorbereiden op een “uiterst scenario waarbij het Vlietland Ziekenhuis als gevolg van liquiditeitsproblemen niet langer zorg zou kunnen leveren”. Klink schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.

4: Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Werkmaatschappijen van Meavita Nederland, waaronder Sensire en Thuiszorg Groningen, kampen met zulke ernstige financiële problemen dat een massaontslag onafwendbaar lijkt.

5: Bestuur machteloos tegen kussende internist

Een internist die door het bestuur van het Vlietlandziekenhuis was geschorst omdat hij een patiënte had gekust, kan na een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg weer aan de slag.

6: Banken: ‘Financiering zorg in gevaar’

Banken dreigen de geldkraan dicht te draaien voor zorginstellingen. Ze vinden de financiële risico’s voor bancaire kredieten te groot worden. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft haar zorgen verwoord in een brandbrief aan minister Klink van VWS.

7: ‘Klink gooit een half miljard weg met griepvaccins’

Minister Ab Klink van Volksgezondheid is verantwoordelijk voor de verspilling van een kwart tot een half miljard euro belastinggeld. Dat stelt arts en microbioloog Miquel Ekkelenkamp in zijn opiniestuk in het NRC Handelsblad. Er is volgens Ekkelenkamp echter wel een andere optie. “De minister is een ervaren onderhandelaar. Waarschijnlijk kan hij de order voor de onnodige 24 tot 29 miljoen vaccins stopzetten.”

8: GGZ Friesland betaalt tonnen voor interim-bestuurder

De vergoeding voor interim-bestuursvoorzitter Ruud Ramaker heeft GGZ Friesland veel geld gekost. Uit de jaarrekening blijkt dat Ramakers voor vier maanden 189.656 euro heeft gevangen.

9: Balkenendenorm geldt niet voor zorg

De zogeheten Balkenendenorm geldt niet voor bestuurders van zorginstellingen en –verzekeraars. De wettelijke norm, die per januari 2011 moet ingaan, zal wel bindend zijn voor bestuurders van andere publieke instellingen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend gemaakt.

10: Zorginstellingen heffen OR op

GGZ Noord- en Midden-Limburg en Riwis Zorg en Welzijn gaan hun ondernemingsraad opheffen. Ze willen met een nieuwe vorm van medezeggenschap de samenwerking met het bestuur en de besluitvorming verbeteren. (Redactie Zorgvisie)

Behoefte aan meer verdieping?

Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.