Forse daling topinkomens zorg

Zorgbestuurders krijgen per 2015 geen 130 maar nog slechts 100 procent van een ministerssalaris als maximale bezoldiging voor hun werkzaamheden. Dat staat in een voorontwerp van een aanpassing van de Wet normering topinkomens (WNT).
Forse daling topinkomens zorg

De WNT is per 1 januari 2013 ingegaan. Sindsdien krijgen zorgbestuurders, die op dat moment of later in dienst treden, wisselen van functie of voor een nieuwe termijn gekozen worden, te maken met de nieuwe wet. Zij mogen nog maximaal 130 procent van een ministerssalaris verdienen.

Nieuwe voorstel

Topfunctionarissen in het eerste van de drie regimes, waar ook zorgbestuurders onder vallen, ontvangen vanaf 2015 geen 228.599 maar nog 178.540 euro. De beloning voor zorgbestuurders is gebaseerd op de Beloningscode Bestuurders in de Zorg (BBZ). Hoeveel zij precies zullen verdienen per 2015 is daarom nog niet bekend. Het ministerie van Binnenlandse

5
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.