Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Forse daling topinkomens zorg

Mark van Dorresteijn
Zorgbestuurders krijgen per 2015 geen 130 maar nog slechts 100 procent van een ministerssalaris als maximale bezoldiging voor hun werkzaamheden. Dat staat in een voorontwerp van een aanpassing van de Wet normering topinkomens (WNT).
Forse daling topinkomens zorg
Premium

De WNT is per 1

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Er moet nog harder aan getrokken worden, willen alle onder normatieve salarissen vallen.
   EN NU MOETEN DE CLIENTEN ook nog hun verantwoording NEMEN
   Want erger me rot voor klusjes vooral in de GGZ(uiteraard ook andere) die deze zorgverleners klakkeloos op zich nemen zonder de patient te wijzen
   dat er ook richtlijnen bestaan en dat zorg alleen voor NOODZAAK aangewend mag worden

  2. Lees alle reacties
  3. De kop boven dit artikel is niet juist. De wet gaat niet over topsalarissen, maar over het salaris van topfunctionarissen. Dit betekent bijvoorbeeld voor ziekenhuizen dat de medewerkers onder de Raad van Bestuur of specialisten in loondienst meer kunnen verdienen dan de leden van de Raad van Bestuur. Wel wordt in de memorie van toelichting bij het wetsontwerp aangekondigd dat er een wet komt om ook de salarissen van anderen dan topfunctionarissen te beperken. Echter, dit zal niet meteen gebeuren. Hierdoor zal de ongewenste situatie ontstaan dat leden van de Raad van Bestuur, die gecontroleerd worden door de Raad van Toezicht, niet het ziekenhuis runnen, maar dat dat gedaan wordt door de laag onder de Raad van Bestuur.

  4. Het huidige zorgverzekeringswet is privaat-publiek opgezet en o.a. van toepassing op medisch specialistische en 1e lijns zorg ; waardoor 100% ‘publieke’ beloning niet de lading dekt en tevens belemmerend werkt voor innovatie en efficiency verbeteringen, waarbij top professionals & managers cruciaal zijn.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.