Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Topman BovenIJ treedt af

Directeur Anne van der Heyden van het Amsterdamse BovenIJ ziekenhuis heeft zijn functie na een jaar alweer neergelegd. Reden is een conflict met de raad van toezicht.

Directeur Van der Heyden wil niet reageren op zijn vertrek. Ook de raad van toezicht onthoudt zich van commentaar. Ziekenhuiswoordvoerder Béate Janssen-van Raay: “De raad van toezicht wilde sterker gaan sturen vanwege de financiële problemen die het ziekenhuis kent. Van der Heyden wilde liever even wachten en zelf met een plan komen.”

Tekort

Het BovenIJ ziekenhuis heeft voor het komende jaar een begrotingstekort van 1,5 miljoen euro. Een situatie die het ziekenhuis ‘zorgelijk, maar niet onomkeerbaar’ noemt. De woordvoerder relateert de problemen in het BovenIJ aan bezuinigingsmaatregelen waardoor alle kleine ziekenhuizen financieel in zwaar weer verkeren: “Het is een hartstikke goed ziekenhuis, maar blijkbaar te duur.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Links:

NVZ: faillisement dreigt voor ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.