Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Transitie ouderenzorg niet mogelijk met deze financiële druk’

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Het kabinet wil te snel de vruchten plukken van de transitie in de ouderenzorg en bezuinigingen inboeken. Dat maakt dat de zorg dermate financieel onder druk komt, dat de transitie die de partijen willen maken ook onder druk komt, vertelt André Kok, bestuurder van Opella. “Ik snap werkelijk niet dat beleidsmakers denken dat als je het geld gaat afknijpen, alles maar goed gaat.”
Ouderenzorggeld Frankmay
Foto: Frank May
Premium

Hij is een van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ik vind de observatie zeer terecht maar de oplossingsrichtingen niet realistisch.
   1. Er zijn veel te weinig beschikbare kleinere woonmogelijkheden voor ouderen; noch om ze zelf te ontwikkelen (ik heb er serieus veel moeite voor gedaan). Er is op korte termijn ook geen zicht op.
   2. Veel van de vitale ouderen die ik ken zorgen soms intensief voor een partner; soms nog voor een (dementerende of hulpbehoevende ouder) en voor hun kinderen en passen op de kleinkinderen. Ik ben meer voor een concept jongeren voor ouderen en ouderen voor jongeren.Juist dat generatiecontact is zo belangrijk.
   3. Ik heb een poosje in een 55plus woning gewoond omringd door hulpbehoevende mensen. Ik vond het vrij deprimerend. Kinderen zien, jonge mensen horen, passen op kinderen, lesgeven, verhalen aanhoren en vertellen… iets waar je ook energie van krijgt. Wederkerig.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.