Transparantiekalender belangrijker dan zinvolle registratie

Zorgverzekeraars Nederland en Patiëntenfederatie verlenen geen vrijstelling aan het experiment Zinvolle Registratie (ZIRE). Dat bemoeilijkt de proef om te komen tot minder en zinvollere kwaliteitsindicatoren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
CIBG, big-register, big-registratie,
Foto: Franck Boston/Fotolia

‘Als Patiëntenfederatie hechten we veel waarde aan transparantie over de kwaliteit van de zorgverlening in het hele land. Daarom vragen we zorginstellingen een set kwaliteitsindicatoren aan te leveren. Als we voor bepaalde zorgdomeinen een uitzondering zouden maken, kunnen we patiënten geen optimale keuzehulp meer bieden’, zegt Heleen Post, manager kwaliteit bij de federatie. Zorgverzekeraars Nederland stelt zich op een vergelijkbaar standpunt. Andere partijen en niet de minste, zoals IGJ, VWS, Zorginstituut en SONCOS, hebben wèl steun en/of vrijstelling verleend aan het experiment zinvolle registratie dat in UMC Groningen (hematologie en kwetsbare ouderen), Rijnstate Arnhem (prostaat- en maag/darmkanker) en Radboudumc (Intensive

0
564

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.