Triade schrapt 190 banen

Zorginstelling Triade in Flevoland schrapt volgend jaar 190 voltijdbanen (fte), daarvan heeft het grootste gedeelte een vast contract. De ontslagen hangen samen met overheidsbezuinigingen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Triade schrapt 190 banen

De bezuinigingen van de overheid zorgen ervoor dat Triade de komende tien jaar circa 23 procent in omzet daalt, waarvan 17 procent in 2015 en 2016. Een belangrijke maatregel om de bezuinigingen hoofd te bieden, is het verminderen van arbeidsplaatsen.

Personele gevolgen

Triade wil zoveel mogelijk aansturen op natuurlijk verloop en beëindiging van tijdelijke contracten. Op basis van de huidige cijfers over de bezuinigingen heeft de organisatie besloten om afstand te nemen van 190 fte, waarvan 83 fte tijdelijk contracten en voor de vaste contracten gaat het om een krimp van in totaal 107 fte. ‘De bezuinigingen hebben consequenties

0
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.