Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN voert rechtszaak tegen steun HWW Zorg

Thuiszorgservice Nederland (TSN) heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven bezwaar gemaakt tegen de 22 miljoen euro staatsteun die zorgorganisatie HWW Zorg in 2009 ontving van het ministerie van VWS.
TSN voert rechtszaak tegen steun HWW Zorg

Woordvoerder Celeste de Wit van het College van Beroep voor het bedrijfsleven bevestigt de rechtsgang van TSN, dochterbedrijf van schoonmaakconcern Asito Dienstengroep uit Almelo. ‘Op 3 juni 2010 heeft er een zitting plaatsgevonden. TSN heeft vervolgens verzocht de zaak aan te houden. Inmiddels heeft de rechter het onderzoek gesloten en hebben partijen toestemming verleend om zonder nadere zitting uitspraak te doen. Binnen twee maanden wordt een uitspraak verwacht.’

Marktplaatsprocedure

Dat TSN bezwaar maakt is frappant. TSN nam eerder Thuiszorg Groningen over, een bedrijf dat 15 miljoen euro staatsteun ontving. Mocht de rechter negatief oordelen over de steun van HWW Zorg, dan kan het gebeuren dat zowel HWW Zorg als Thuiszorg Groningen de miljoenen moeten terugbetalen. HWW-bestuurder Lettie van Atteveld liet vorige week nog weten dat de zogenoemde ‘marktplaatsprocedure’ van HWW Zorg vertraging heeft opgelopen. Dat kwam volgens haar omdat een partij die HWW wilde overnemen, een zaak had aangespannen.

Failliet

Na het failliet van zorgconglomeraat Meavita in 2009 heeft de Nederlandse staat twee onderdelen van het concern gered. Thuiszorg Groningen (TZG) ontving 15 miljoen euro steun en HWW Zorg ontving 22 miljoen euro. Aan deze reddingsactie van de staat verbond de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de voorwaarde dat beide instellingen in de verkoop moesten. TSN nam in 2011Thuiszorg Gronigingen over maar HWW Zorg is anno 2012 nog steeds niet overgenomen. Zorgvisie onthulde vorige week nog dat Careyn interesse heeft in een eventuele overname van HWW Zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Careyn wil HWW Zorg overnemen

Grote reorganisatie bij thuiszorgorganisatie Careyn

‘Medewerkers HWW Zorg krijgen vakbondsverlof’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.