Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN wil ontslagen medewerkers Sensire overnemen

Zorgaanbieder TSN heeft aangeboden om 800 medewerkers van de Achterhoekse zorginstelling Sensire over te nemen. Dat zou zijn met behoud van arbeidsvoorwaarden en salaris, maar er wordt wel een financiële tegemoetkoming van de gemeenten en Sensire gevraagd.
TSN wil ontslagen medewerkers Sensire overnemen

Dat heeft onafhankelijk waarnemer Hans Borstlap donderdag laten weten. Zijn oplossing in de al maandenlang slepende kwestie rond de ontslagen Sensiremedewerkers wordt nu naar de zeven betrokken gemeentes gestuurd. Zij beslissen komende week of ze akkoord gaan.

Oplossing

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) lieten vorige week weten dat Borstlap als waarnemer een oplossing moest vinden voor de kwestie.Bijdrage

TSN wil een bijdrage van Sensire om hoger ingeschaalde medewerksters er niet op achteruit te laten gaan. Van gemeenten vraagt TSN een tegemoetkoming omdat ze met deze zorgaanbieder goedkoper uit zijn. Borstlap noemde dat een begaanbare route. Vakbond Abvakabo FNV liet in een reactie weten enthousiast te zijn over deze oplossing waardoor thuiszorgmedewerkers en cliënten eindelijk uit de onzekerheid zijn’.
Ontslagen

De vakbond en Sensire liggen al tijden met elkaar in de clinch. Sensire wil 800 vaste medewerkers en 300 tijdelijke thuishulpen ontslaan omdat niet zeker is hoe nieuwe contracten met diverse gemeenten eruit gaan zien. Het UWV verleende vergunning voor de ontslagen. De thuishulpen en Abvakabo FNV noemden dat veel te voorbarig en waren er woedend over. De afgelopen maanden zijn er meerdere acties tegen de ontslagen geweest.Mislukking

In gesprekken met gemeenten, vakbonden en zorgaanbieders bleek Borstlap dat een gezamelijke strategie succesvol kan zijn. Gaan de gemeenten niet akkoord, dan voorziet hij langdurige juridische procedures. ‘Daar zit niemand op te wachten. Ik denk dat we dat zo kunnen voorkomen.’ Hij waarschuwde voor de gevolgen van een mislukking. ‘Dit is nog te overzien. Als het hier nu niet goed gaat, heeft iedereen daar straks last van.’ (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.