Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tuinenburg verlaat NSGK

Na een periode van acht jaar verlaat directeur Ingrid Tuinenburg per 1 september NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Zij heeft een nieuwe baan geaccepteerd als directeur Branche Gezondheidszorg van het Albeda College, een grote ROC in Rotterdam.
tuinenburg.jpg

Ingrid Tuinenburg: ‘Een heel andere functie dan ik nu bekleed. Maar de combinatie van onderwijs, zorg én Rotterdam maakt dit voor mij een enorm aantrekkelijke nieuwe uitdaging. Al sinds mijn studie heb ik een voorliefde voor onderwijs en ken ook de stad Rotterdam sindsdien heel goed. Vanzelfsprekend blijf ik NSGK een warm hart toedragen. Ik heb me acht jaar met heel veel plezier en toewijding ingezet voor NSGK en datgene waar NSGK voor staat.’

Organisatiestructuur
Tuinenburg was sinds 2008 directeur bij NSGK. Vanuit die rol was zij verantwoordelijk voor het opnieuw positioneren van NSGK en het vormgeven van een nieuwe organisatiestructuur. Het ontwikkelen en uitrollen van het financieel beleid was daarbij randvoorwaardelijk. Daarvoor werkte zij vanaf september 2001 bij Cordaid in Den Haag waar zij hoofd Mensen in Nood was en later sectormanager Marketing & Communicatie werd.

Toezicht
Fred Paling, voorzitter raad van toezicht: ‘Ingrid heeft de afgelopen jaren met hart en ziel de rol van boegbeeld van NSGK vervuld. We zien terug op een plezierige en vruchtbare samenwerking. Ondanks dat we haar met lede ogen zien vertrekken, wensen we haar veel succes in haar nieuwe rol.’

Atze Sytsma
Interim-bestuurder Atze Sytsma neemt haar taken over totdat een geschikte opvolger is gevonden. Sytsma kent de organisatie en het werkveld goed, hij was eerder interim-bestuurder van NSGK vlak vóór het aantreden van Tuinenburg. Al sinds 1985 ondersteunt hij uiteenlopende organisaties als interim-bestuurder. (ANP)

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.