Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee arrestaties in verband met pgb-fraude

Een 60-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Apeldoorn zouden voor miljoenen euro's hebben gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten (PGB's). Het tweetal heeft een bedrijf dat tientallen cliënten met autisme of psychische problemen helpt. De zaak kwam aan het licht doordat een aantal cliënten klaagde dat ze niet de zorg kregen waar zij recht op hadden.
Twee arrestaties in verband met pgb-fraude
Foto: Stockxchng

Deze mensen verblijven in huizen van de verdachten en kunnen zo zelfstandig wonen. Daarnaast is er dagbesteding op een zorgboerderij. De Inspectie SZW deed in april een inval in een woning en twee bedrijfspanden. Administratie werd in beslag genomen en er is beslag gelegd op bankrekeningen, voertuigen en onroerend goed. De man en vrouw worden ervan verdacht dat zij minder zorg verleenden aan de bewoners dan zij bij het zorgkantoor verantwoordden.

Nu onderzoek is gedaan naar de administratie en er cliënten en medewerkers van de verdachten zijn gehoord, vermoedt de inspectie dat de verdachten niet alleen fraude hebben gepleegd bij degenen die hebben geklaagd, maar ook bij andere cliënten. Naar verwachting duurt het onderzoek in deze zaak nog de rest van het jaar. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.