Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee nieuwe bestuurders bij Pantein

Mark van Dorresteijn
Pauline Terwijn is per 1 maart 2016 benoemd tot bestuursvoorzitter van Pantein. Daarnaast is Theo Mennen met ingang van 1 januari 2016 benoemd tot directeur-bestuurder Pantein met als aandachtsgebied ziekenhuiszorg.
Pauline Terwijn
Pauline Terwijn - Foto: SXB

Pantein voegt met ingang van 1 januari de directie- en bestuursfunctie samen. Hierdoor vervallen de huidige directiefuncties en wordt de organisatie slanker. Ruud Verreussel is tot 1 maart bestuursvoorzitter. Tevens is hij tot aan zijn pensionering (per 1 juli 2016) als bestuurder verantwoordelijk voor Thuiszorg en Zorgcentra Pantein.

Pauline Terwijn
Terwijn is sinds 2009 lid van de raad van bestuur van de Saxenburgh Groep en bestuurslid van de coöperatie Vitaal Vechtdal. Haar ruime ervaring in zowel de ziekenhuiswereld als de ouderenzorg speelden een belangrijke rol bij het positieve oordeel van de adviserende organen en de benoeming door de raad van commissarissen. Terwijn kan gezien haar achtergrond een uitstekende bijdrage leveren aan het verder versterken van de samenwerking met huisartsen, ziekenhuizen en zorgprofessionals in de wijk en op het gebied ouderenzorg. Dit past bij de visie van Pantein om door samenwerking een sterk regionaal zorgnetwerk voor de mensen in de regio te waarborgen en verder uit te bouwen.

Theo Mennen
Mennen is al enkele jaren directeur van het Maasziekenhuis Pantein. Zijn benoeming tot directeur-bestuurder wordt door alle betrokken partijen als belangrijk gezien vanwege zijn ruime kennis en ervaring in zowel de ziekenhuis- als de ouderenzorg. Zijn aanstelling waarborgt bovendien de continuïteit in de bedrijfsvoering van Pantein en verdere uitbouw van de koers van het Maasziekenhuis als netwerkziekenhuis in het bijzonder.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.