Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee nieuwe toezichthouders Reinaerde

Cees Meijers en Johan van Houwelingen maken vanaf 1 januari 2017 deel uit van de raad van toezicht van Reinaerde. Zij volgen Jan van Bergen (voorzitter) en Jenny Vermeeren op die volgens rooster terugtreden, omdat hun zittingsperiode afloopt.
CeesMeijersenJohanvanHouwelingen.jpeg
Cees Meijers (links) Johan van Houwelingen (rechts)

Scheidend voorzitter Jan van Bergen zegt over de benoeming: ‘Ik ben blij met de motivatie en bevlogenheid van de nieuwe leden om bij te dragen aan de wijze waarop mensen met een beperking zich in de samenleving kunnen versterken.’

Lokale samenwerking
Bestuurder Ella van Lingen: ‘Cliënten willen wonen en werken waar hun wortels liggen. Daarom investeert Reinaerde in lokale en regionale samenwerking. Ik ben heel bij dat beide nieuwe leden wonen en actief zijn in ons werkgebied, de provincie Utrecht. Cees Meijers was lid van de raad van bestuur van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en heeft een uitgebreid netwerk met partners in zorg en welzijn. Johan van Houwelingen is director Vastgoed & Facilitair bij AAG en heeft jarenlange ervaring met strategisch vastgoedmanagement. Deze expertise kan Reinaerde goed gebruiken bij renovatie- en nieuwbouwplannen om een aantrekkelijke leefomgeving en nieuwe  woningen voor mensen met een beperking te realiseren.’

Samenleving
Cees Meijers zal als voorzitter zijn plaats in de raad van toezicht innemen: ’Ik ben vanaf het eerste moment onder de indruk van de doelen die Reinaerde zichzelf stelt en de wijze waarop zij die in nauw overleg met cliënten en andere betrokkenen wil realiseren. De inbedding in de samenleving spreekt mij heel erg aan.’ Naast Cees Meijers en Johan van Houwelingen bestaat de raad van toezicht uit Christel Deckers, Jan Menting en Henk van der Stelt.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.