Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Twentse thuiszorg stuurt personeel naar schoonmaker

Vakbond ABVAKABO FNV schrijft verbijsterd te zijn over het feit dat verliezers van de thuiszorgaanbesteding in Twente hun voormalige werknemers adviseren niet naar Thuiszorg Service Nederland (TSN) over te stappen. De organisaties Livio, Carint Reggeland en Zorgaccent Thuiszorg Noord West Twente roepen volgens de bond werknemers op om over te stappen naar een schoonmaakbedrijf.
Twentse thuiszorg stuurt personeel naar schoonmaker

Na de aanbestedingen in Twente ontstond veel ophef over de arbeidsvoorwaarden die de oud-werknemers bij de winnaar van de aanbesteding, TSN, zouden krijgen. Op 10 november 2009 werd daarom een overeenkomst gesloten tussen de bonden en TSN. Alle werknemers van de drie grote thuiszorgorganisaties zouden zonder verslechtering van arbeidsvoorwaarden vrijwillig in dienst kunnen treden bij TSN, zonder selectie aan de poort en zonder proeftijd. Daarmee zou de rust in de zorg in Twente kunnen terugkeren en zou er een einde komen aan de ontslagen.

Thuiszorg Service Nederland

Nu blijkt dat de voormalige werkgevers hun werknemers alsnog adviseren nìet in dienst te treden bij TSN BV, maar over te stappen naar schoonmaakbedrijf T-zorg. T-zorg hanteert de cao-schoonmaak, dat betekent dat werknemers er flink op achteruitgaan qua arbeidsvoorwaarden. ABVAKABO FNV noemt het in een persverklaring ‘uitverkoop van de zorg’ en beraadt zich op stappen. Bovendien doet ABVAKABO FNV een dringend beroep op TSN om de termijn van aanmelden te verlengen. Die liep op 27 november af. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Overeenkomst vakbond en TSN over personeel

TSN wil fuseren met Amant

TSN neemt thuiszorg tanteLouise-Vivensis over

Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

1 REACTIE

  1. Niet alleen in Twente speelt TZorg een rol, in de gemeente Pijnacker-Nootdorp ook.
    Veel alphahulpen van Careyn moeten over naar een andere aanbieder. Deze aanbieders betalen bruto 9,50. TZorg betaalt bruto 10,00. Als je alphahulp bent (12,30 per uur verdiend en nooit voor soc.verzekeringen betaald hebt e.d.) ga je al snel voor een hoger salaris. De rest van de CAO maakt hen weinig uit, het zijn vaak alleenstaande moeders die brood op de plank moeten zien te krijgen.
    Clienten daarintegen stappen liever niet over naar een schoonmakbedrijf, dus het is nog maar de vraag of de medewerkers die overstappen naar TZorg genoeg clienten zullen krijgen om het hoofd boven water te houden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.