Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tzorg neemt thuishulp STMR over

Landelijke zorgorganisatie Tzorg neemt per 1 januari 2015 de tak voor huishoudelijke hulp over van STMR uit de regio Rivierenland. Medewerkers en cliënten gaan over naar Tzorg. Eerder dit jaar nam Tzorg ook al de huishoudelijke hulp van onder andere ook Rivas en Careyn HZ al voor Tzorg.
Tzorg neemt thuishulp STMR over

De 190 medewerkers, ruim 1000 cliënten en gemeenten zijn eind mei geïnformeerd. Ron Axt, Raad van Bestuur STMR: ‘STMR heeft besloten tot deze overdracht, omdat wij ons verder specialiseren in midden tot hoogcomplexe zorg. We kunnen niet op alle terreinen duurzaam hoge kwaliteit blijven leveren mede door de ontwikkelingen in de zorg en de krimpende budgetten. Met Tzorg is er een uitstekende basis voor een goede samenwerking. Tzorg is een partij die net als STMR de klant en de medewerker voorop heeft staan. Door vanuit samenwerking de krachten te combineren blijven we de klanten in Rivierenland in al hun behoeften ondersteunen.’

Uitbreiden

Cliënten houden hun eigen hulp en medewerkers behouden hun baan. De medewerkers Hulp bij het Huishouden krijgen bij Tzorg een vast contract aangeboden. STMR zoekt een passende oplossing voor servicemanagers en bedrijfsondersteuners.

Tzorg-directeur Mark van den Berg is blij met de uitbreidingsmogelijkheden. ‘De voortzetting van deze activiteiten sluit goed aan bij onze ambitie om onze marktpositie als landelijke aanbieder binnen de Wmo te versterken. Onze activiteiten binnen de Wmo zijn een preventie voor duurdere zorg en dragen eraan bij dat mensen langer thuis kunnen wonen. We zijn werkzaam in ruim 300 gemeenten in Nederland. We voegen de activiteiten toe aan de huidige organisatie. We groeien sterk en zien ook met de aangekondigde wijzigingen in de Wmo voldoende toekomstmogelijkheden. Tzorg behoudt de koppeling tussen cliënt en hun eigen vertrouwde hulp. Zo verandert er voor betrokkenen zo min mogelijk. Onze nieuwe cliënten en collega’s verwelkomen we dan ook van harte.’

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.