Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

U en Zo bestuurders opnieuw langer vast

Redactie Zorgvisie
Het voorarrest van de vier ex-bestuurders van de islamitische thuiszorgorganisatie U en Zo is met nog eens dertig dagen verlengd. Dat besliste het Hof vorige week woensdag. De tegoeden van de in opspraak geraakte thuiszorgorganisatie zijn op last van justitie bevroren. Het bedrijf zou uitstel van betaling hebben aangevraagd.

Tot nu toe werkte U en Zo ondanks het lopende onderzoek gewoon door. Nu heeft het OM de financien van U en Zo bevroren, nadat het al eerder aan de zorgkantoren had verzocht om geen betalingen meer te doen aan de thuiszorgorganisatie. Gevolg is dat de 1,5 miljoen euro in kas niet kan worden gebruikt om de medewerkers uit te betalen.

Er zou uitstel van betaling zijn aangevraagd. Dat meldt het Algemeen Dagblad dat één van de huidige bestuurders citeert. Tegenover Zorgvisie vertelde een U en Zo medewerker “te druk” te zijn en “geen tijd” te hebben voor commentaar.

De ex-bestuurders van U en Zo zaten al sinds 24 maart vast wegens verdenking van miljoenenfraude met pgb-budgetten en zorg in natura. Het hoger beroep dat hun advocaten hadden aangetekend tegen de eerste dertig dagen hechtenis is afgewezen. Naar het oordeel van de rechter was dit niet onrechtmatig. Advocaat Anand Jhingoer van U en Zo-oprichter Noureddine L. mag vanwege het nog lopende onderzoek niets zeggen.

Het OM verdenkt de vier mannen van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. Op 24 maart deed het OM huiszoeking in kantoren en woonhuizen van de ex-U en Zo-bestuurders. Aan het onderzoek deden 115 opsporingsambtenaren mee. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Thuiszorg U en Zo bijna failliet

Bestuurders U en Zo maand langer vast

Bestuurders U en Zo Thuiszorg opgepakt

Antwoord op de Kamervragen van de PVV

Antwoord op de Kamervragen van Kamerlid Leijten

Menzis onderzoekt thuiszorgfraude

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.