Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitbreiding compensatie eigen risico in de zorg

Meer mensen krijgen volgend jaar compensatie voor het eigen risico in de zorgverzekering. Ook mensen die de afgelopen twee jaar veel geld uitgaven aan ziekenhuiszorg of medisch specialisten krijgen geld terug.

De groep verzekerden die voor het verplicht eigen risico compensatie krijgt, wordt uitgebreid met mensen die in 2006 en 2007 hoge ziekenhuiskosten of hoge kosten voor medisch specialistische zorg hadden. Het gaat om 50.000 patiënten die nu ook compensatie krijgen voor het eigen risico, dat dit jaar 150 euro bedraagt. Tot nu toe kreeg alleen een groep van 1,9 miljoen verzekerden die langdurig medicijnen gebruiken of meer dan een half jaar in een verpleeg- of verzorgingshuis zitten, geld terug. Dit jaar is dat 47 euro.

Zorgbeleid

Zorgverzekeraars kunnen volgend jaar hun klanten ook zorg aanbieden die geheel of gedeeltelijk buiten het eigen risico valt. Het gaat om artsen of ziekenhuizen met wie de verzekeraars hebben afgesproken dat ze goed werk leveren. Zorgverzekeraar CZ had al aangekondigd dat hun klanten volgend jaar geen eigen risico meer hoeven te betalen als ze naar een arts gaan die de voorkeur heeft van CZ.

Psychotherapeut

Het kabinet heeft ook besloten de eigen bijdrage voor de psychotherapeut in 2009 af te schaffen. Klink had dit al eerder aangekondigd in de Tweede Kamer, die er het liefst dit jaar al vanaf wilde. De minister zei de opbrengst van 25 miljoen euro echter nog niet te kunnen missen. (VWS)

Lees ook:

ZN wil eigen risico kunnen kwijtschelden

Eigen bijdrage psychotherapie onuitvoerbaar

CG-Raad kraakt nieuwe compensatieregeling

Stroom vragen over eigen bijdrage verzorgingshuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.