Uitkering dividend valt buiten WNT

Zorgbestuurders hoeven geen rekening te houden met de Wet normering topinkomens (WNT) bij dividenduitkeringen. De winstuitkering valt volgens staatssecretaris Van Rijn buiten het dienstverband van de topfunctionaris.
Uitkering dividend valt buiten WNT
Foto: iStock

Van Rijn geeft het antwoord op vragen van Kerstens (PvdA), Van Dijk (PvdA) en Dik-Faber (CU). Zij lazen in het Brabants Dagblad een bericht over winstuitkering via dividend aan oprichter/bestuurder Marion Duvivier van thuiszorgorganisatie Breederzorg en vragen Van Rijn om uitleg.

Winstdeling of winstuitkering

Bepaalde zorginstellingen mogen volgens de Wet toelating zorginstellingen en Wet maatschappelijke ondersteuning een winstoogmerk hebben, legt Van Rijn uit. ‘Winstdeling wordt op grond van de WNT tot de bezoldiging gerekend indien het gaat om een winstdeling die wordt uitgekeerd in het kader van een dienstverband als topfunctionaris. Daarvan is bij de uitkering van dividend aan

6
223

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.