Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Umc Groningen en Martini Ziekenhuis onderzoeken samenwerking

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen gaan bekijken op welke terreinen de twee ziekenhuizen verder kunnen gaan samenwerken. Daartoe is gisteren door beide partijen een intentieverklaring getekend.
Umc Groningen en Martini Ziekenhuis onderzoeken samenwerking

Er wordt onder andere gedacht aan samenwerking op het gebied van klinische genetica en nazorg.

Complexe zorg

De medisch specialisten van het Martini Ziekenhuis en het UMCG werken al jaren samen in het aanbieden van vormen van complexe zorg, zoals bijvoorbeeld in de cardiologie, in de zorg voor patiënten met pacemakers. Ook in de opleiding van coassistenten en medisch specialisten bestaat al een nauwe samenwerking.

Ondersteunende afdelingen

In deze afspraken hebben de ziekenhuisbesturen een overzicht opgenomen van de terreinen waarop verdere samenwerking kan worden verkend . Dat gaat onder andere over zorg, onderwijs en opleiding en onderzoek, maar ook over ondersteunende zaken zoals P&O, Inkoop en ICT. Op basiszorg zullen beide ziekenhuizen ieder een eigen aanbod houden, zodat patiënten voor laagcomplexe zorg de keuze houden uit meerdere ziekenhuizen. Het UMCG en het Martini Ziekenhuis zeggen nadrukkelijk van plan te zijn om samen met zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties de uitwerking van hun intenties vorm te geven: ‘Daarbij staan kwaliteit van zorg en keuzevrijheid voor de patiënt voorop.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Martini Ziekenhuis heeft resultaat van 7 miljoen euro

Remkes: ‘Nooit meer vier ton bij ontslag Martini’

IC-afdeling UMCG deels dicht door artsentekort

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.