UMC Utrecht opent energiezuinig rekencentrum

UMC Utrecht heeft afgelopen vrijdag, op de dag van de Duurzaamheid, zijn nieuw rekencentrum geopend. Het is volgens Herman Bol, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, “één van de energiezuinigste rekencentra ter wereld.”
UMC Utrecht opent energiezuinig rekencentrum

Wat het rekencentrum tot een van de energiezuinigste ter wereld maakt is het gebruik van buitenlucht voor de koeling. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van warme/koude opslag in de grond. Dit levert een besparing van 90 procent op in de energie voor de koeling.

Noodstroomvoorziening

Daarnaast wordt er energie bespaard in de noodstroomvoorziening. Normaal gesproken gebeurt dit met accu’s, het UMC Utrecht maakt gebruik van vliegwielen waarmee zo’n 10 procent energie bespaard wordt.

Bedrijfskritische ICT-apparatuur

In het nieuwe rekencentrum is de bedrijfskritische ICT-apparatuur ondergebracht. De energievoorziening, klimaatbeheersing en verbindingen met internet worden vanuit het centrum geregeld. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

UMC Utrecht start online medewerkersportaal

UMC Utrecht en gemeente starten mantelzorg website

UMC Utrecht sluit overeenkomst met TCG voor e-learning

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.