Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht opnieuw beste ziekenhuiswebsite

Annelies Vermeulen
De website van het UMC Utrecht is opnieuw als beste uit de bus gekomen in de landelijke Zorgwebmonitor. Het ziekenhuis dankt deze eerste plaats onder andere aan de tien patiëntenportalen. Dat meldt deStadUtrecht.nl.
UMC Utrecht opnieuw beste ziekenhuiswebsite

Voor de Zorgwebmonitor zijn de websites van alle ziekenhuizen uit Nederland beoordeeld op tien thema’s. De hoogste score van het UMC Utrecht was op het thema kwaliteit en veiligheid. Het ziekenhuis scoorde ook goed op gebruiksvriendelijkheid en transparantie. Dat is de mate waarin het ziekenhuis tijdig en duidelijke informatie geeft op de website. Bij deze thema’s spelen de patiëntenportalen een belangrijke rol.

De patiëntenportalen maken onderdeel uit van MyUMC. Dit is een informatie- en communicatievoorziening via het internet, voor patiënten en hun artsen. De patiënten kunnen onder andere hun medisch dossier en labuitslagen inzien. Ook kunnen ze behandelafspraken terugzien, herhaalrecepten aanvragen en vragenlijsten invullen.

Patiënten kunnen dit thuis doen en hoeven zodoende minder vaak naar het ziekenhuis. Bij ‘mijn medicatie’ kunnen ze nalezen hoeveel en wanneer ze de medicijnen moeten gebruiken. Als de patiënt wil kan thuis ook iemand meelezen die niet mee kon naar de afspraak in het ziekenhuis. En als de patiënt een vraag heeft of ergens pijn, dan kan hij via een e-consult direct contact opnemen met zijn arts en hoeft hij daarmee niet te wachten tot de volgende afspraak.

Het UMC Utrecht heeft nu tien patiëntenportalen. Daarmee is het ziekenhuis koploper. Komend jaar volgen er nog meer. Ieder portaal is voor patiënten met een andere chronische ziekte, zoals eczeem, reuma, taaislijmziekte en longaandoeningen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

KNO-onderwijs UMC Utrecht via Telemedicine a la carte

UMC Utrecht opent portaal voor kinderen met taaislijmziekte

AME Research: ‘UMC Utrecht investeert fors in ict’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.