Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCU en St. Antonius verdelen kinderneurologie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het UMC Utrecht gaat zich richten op epilepsie, vasculaire aandoeningen en neuromusculaire ziekten. Het Sint Antonius Ziekenhuis legt het accent op jonge patiënten met hoofdpijn en ontwikkelingsachterstand.
UMCU en St. Antonius verdelen kinderneurologie

Kinderen die mogelijk een van deze aandoeningen hebben, komen door deze verdeling direct terecht op de plek met de meeste kennis en ervaring. De ziekenhuizen verwachten daardoor kortere wachttijden en zeggen sneller een juiste diagnose te kunnen stellen. Ook zal de behandeling naar hun zeggen verbeteren door meer specifieke kennis van de betrokken teams.

Onderwijs

Ook willen de ziekenhuizen het onderwijs verbeteren. Kinderneurologen in opleiding krijgen naast hun academische stage in het UMC Utrecht de gelegenheid om brede kinderneurologische ervaring op te doen in het St. Antonius Ziekenhuis. De kinderneurologen in beide ziekenhuizen zullen nauw samenwerken door patiëntenbesprekingen en onderlinge nascholing.

Patiëntjes

Jaarlijks komen in beide ziekenhuizen samen zo’n 1250 nieuwe patiëntjes met een neurologisch probleem op de polikliniek. Voor  550 kinderen is een ziekenhuisopname noodzakelijk en meer dan 300 kinderen gaan naar de dagopname.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.