Univé kort pgb’s met 10 procent

Univé Zorg kort 10 procent op het persoonsgebonden budget (pgb) voor persoonlijke verzorging. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aan PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Univé kort pgb’s met 10 procent
Foto: ANP Martijn Beekman

Een houder van een persoonsgebonden budget (pgb) heeft Kamerlid Van Dijk laten weten dat Univé 10 procent van zijn budget kort onder de noemer ‘administratieve kosten’. In antwoord op vragen van het Kamerlid hierover schrijft staatssecretaris Van Rijn dat verzekeraars zelf mogen weten of ze kortingen doorvoeren op pgb’s en hoe hoog die bezuinigingen zijn. ‘Het enige criterium is dat de tarieven binnen de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde maximumtarieven voor verpleging en verzorging blijven. De zorg die met een pgb in de Zorgverzekeringswet wordt ingekocht valt daar immers onder.’

Administratieve kosten

In een toelichting schrijft Van Rijn: ‘Het

6
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

 1. Die Martin van Rijn, dat is toch degene die besloot dat je eerst zwaar dement of zwaar invalide moet zijn om in een bejaardenhuis te mogen? En degene die  zwaar bezuinigde op de gemeentegelden om ouderen thuis te blijven laten wonen? En degene die het pgb overdeed aan de zorgverzekeraars, die nu bezuinigen op het pgb? Die man moet iweg!!

 2. Lees alle reacties
 3. Er is maar 1 oplossing voor al het gelieg en bedrieg. 
  Je ontslag indienen meneer van Rhijn en de zorg over laten aan diegene die er verstand van hebben. 
  Juist de werkvloer medewerkers.
  zij ervaren de bezuinigingen het meest plus de mensen die zij zorg bieden.
  de managers hebben er geen last van hoor

 4. Het zou mijnheer Van Rijn sieren als hij een keer echt zijn verantwoordelijk nam en vertrekt. Zijn beleid en vooral de verdediging ervan ondermijn het vertrouwen in de gehele transitie. Van Rijn en Schippers zitten consequent in de ontkennende of bagatelliserende modus als er ergens problemen ontstaan door hun beleid. Hier is de zorg niet meegeholpen, en zowel zorgverlener als zorgklanten zijn de dupe van dit gedrag.
  Bij politiek hoort ook je verantwoordelijkheid nemen als zaken niet goed gaan. Vertrek!

 5. Univé kort 10 procent van zijn budget onder de noemer ‘administratieve kosten’ en in een toelichting zegt Van Rijn dat de korting van 10 procent dus niet in mindering gebracht is vanwege administratieve kosten maar een uitvloeisel van de bezuiniging van 440 miljoen Euro.
  Wie er nu keihard liegt is niet relevant maar wel dat de verzekerde de dupe van deze maatregelen is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.