Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Universiteit en azM samen Maastricht UMC+

Het samenwerkingsverband tussen het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Universiteit Maastricht (UM) heeft de voorlopige naam Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) gekregen. Het azM en de UM hebben de samenwerking 7 januari ondertekend.

Het azM en de universiteit werkten inhoudelijk al veel samen. Het Maastricht UMC+ denkt dat de officiële samenwerking de kansen op onderzoekssubsidies verhoogt. De plus in de voorlopige naam staat voor de integratie van geneeskunde en gezondheidswetenschappen.

Raad van bestuur

De raad van bestuur Maastricht UMC+ zal bestaan uit de drie leden van de raad van bestuur van het azM (Guy Peeters, Lou Brans Brabant en Harm Jan Driessen) en de decaan en vice-decaan van de Faculteit Health Medicine and Life Science van de Universiteit Maastricht (Harry Hillen en Frits van Merode). Guy Peeters zal de raad van bestuur blijven voorzitten.

Naam

Of de combinatie de naam Maastricht UMC+ zal houden, blijft nog de vraag. Medewerkers en studenten van ziekenhuis en universiteit kunnen aangeven of zij tevreden zijn met de naam of een voorstel voor een andere naam doen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Overeenkomst Maastricht UMC+ ondertekend op azm.nl

Driessen bestuurslid bij azM

Kerncijfers over het azM

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.