Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Utrecht moet eigen bijdrage GGZ vergoeden’

De Utrechtse gemeenteraad vindt dat voor iedereen die het niet kan betalen, de gemeente de eigen bijdrage GGZ moet vergoeden. Dat schrijft nieuwssite DeStadUtrecht.nl.Vorige week is hiervoor een door PvdA-gemeenteraadslid Bouchra Dibi ingediende motie aangenomen. Alleen de VVD en de groep Kuijper stemden tegen.
'Utrecht moet eigen bijdrage GGZ vergoeden'

Het Utrechts college heeft al aangekondigd dat het volgend jaar de eigen bijdrage voor de tweedelijns GGZ wil meenemen in de collectieve ziektekostenverzekering die de gemeente aanbiedt aan Utrechters met een minimuminkomen. Volgens DeStadUtrecht.nlwil Utrecht dit bekostigen met het geld dat het Rijk beschikbaar stelt om de stapeling van negatieve inkomenseffecten door verschillende maatregelen te compenseren.

Maatschappelijke opvang

Op die manier wil het Utrechts college voorkomen dat mensen om financiële redenen geen beroep doen op de GGZ. Hierdoor kunnen de problemen van deze mensen namelijk nog groter worden waardoor ze bijvoorbeeld een beroep moeten doen op de maatschappelijke opvang, en dan is de gemeente uiteindelijk nog meer geld kwijt.

Compensatie

Dibi vraagt in haar motie aan het college om, ter overbrugging, dit jaar al de eigen bijdrage GGZ te vergoeden bij mensen die dit niet kunnen betalen. Dit zou dan ook bekostigd moeten worden via de 1,7 miljoen euro die het Rijk beschikbaar heeft gesteld ter compensatie van de opeenstapeling van negatieve inkomenseffecten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Oppositie wil winstuitkering zorg blokkeren

Psychiatrische kliniek Het Dok vergoedt eigen bijdrage

Zelfdoding om eigen bijdrage ten onrechte gemeld

Interapy geeft eigen bijdrage ggz terug bij ontevredenheid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.