Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UZ Leuven rolt EPD uit bij 7 partnerziekenhuizen

Annelies Vermeulen
Het klinisch werkstation (KWS) van het UZ Leuven in België, een softwarepakket voor het beheer van elektronische patiëntendossiers, wordt uitgerold in zeven andere ziekenhuizen. Het samenwerkingsverband, dat de naam Nexuz Health draagt, wil de zorgverlening over de verschillende instellingen uniformiseren. Dat meldt datanews.rnews.be.
UZ Leuven rolt EPD uit bij 7 partnerziekenhuizen

Het UZ Leuven sleutelt al bijna tien jaar aan zijn klinisch werkstation. In die periode is het platform uitgegroeid tot een geïntegreerd workflow-systeem dat niet enkel de medische gegevens van patiënten bevat, maar ook hun parcours stap voor stap volgt. Via Nexuz Health gaat het universitaire ziekenhuis die workflow-software nu ook uitrollen in zeven andere instellingen om zo tot een eenduidige zorgverstrekking te komen, met één gedeeld dossier per patiënt, meldt datanews.rnews.be.

Patiëntgegevens

“Door de samenwerking kunnen artsen in elk van de deelnemende ziekenhuizen vlot de patiëntengegevens opvragen en bewerken”, zegt Bart Van den Bosch, directeur informatiesystemen van het UZ Leuven. “Alle mogelijke zorgpaden worden gekristalliseerd in één duidelijk dossier. Dat maakt het mogelijk dat in het ene ziekenhuis rekening wordt gehouden met het feit dat in een andere instelling een allergie werd vastgesteld.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Belgisch EPD weer stap dichterbij
NVMA organiseert EPD-congres en busreis naar België
‘Belgisch eHealth-platform is te Vlaams’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.