Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App dringt overhead zorg terug

Mark van Dorresteijn
Vijf procent reductie van de overhead binnen iedere zorginstelling, dat beloven de makers van de app Careweb Reports van 12Care. De app legt de gedragingen en ontmoetingen van de gebruiker vast en stelt op basis hiervan een gedetailleerd dagrapport op van alle activiteiten van de hulpverlener.
App dringt overhead zorg terug
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Careweb Reports geeft de gebruiker een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten. Dit dagrapport dient als geheugensteun bij de dagelijkse afhandeling van de registratie. Doordat de hulpverlener geen tijd kwijt is aan het bijhouden van een dagrapport, ontstaat meer tijd voor de zorg en aandacht voor cliënten. Afhankelijk van het type zorg kan dit van minuten tot wellicht een uur per dag aan netto zorgtijd schelen.

Verloren tijd

Qruun Schram, commercieel directeur 12Care: ‘Teveel zorgtijd gaat in instellingen en organisaties verloren aan administratie. Of het nu reiskilometers, reistijd, consultminuten of behandelarenoverleg betreft: hulpverleners moeten noodgedwongen onnodig veel tijd besteden aan het verantwoorden van hun dagen. Careweb Reports bepaalt aan de hand van GPS de locaties en voert een match uit met de adressen in de ‘Contacten-app’ van de iPhone of iPad. Stel: een hulpverlener met de app op zijn mobiele telefoon legt een dag lang huisbezoeken af. Voor wat betreft reiskilometers, reisduur, bezoekadres, cliënt en zorgtijd per cliënt geeft de app aan het eind van de dag een volledig en gedetailleerd overzicht met alle gemeten activiteiten en gepeilde adressen. De app voldoet bovendien aan de eisen van de WGBO en de NEN7510.’

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

Registratie van overleggen

Sybren Kikstra, senior developer 12Care: ‘Toen we de functionaliteit van “tijd en plaats” met alle afleidingen hadden uitgewerkt, voelden we direct dat we een volgende stap moesten zetten: het bepalen van andere betrokkenen bij een activiteit. Middels Bluetooth detecteert het mobiele device andere gebruikers. Wanneer een gebruiker wordt gevonden in de eigen ‘Contacten’ op de iPhone, dan legt Careweb reports een meeting of consult met deze persoon vast in de tijdlijn. Schram vervolgt: ‘Simpel gezegd: als collega’s binnen een instelling de App gebruiken, zullen eind van de dag ook alle intercollegiale overleggen met samenstelling zijn vastgelegd binnen de App. Tevens kan een instelling aan haar cliënten vragen de App te downloaden; in die gevallen zal bij een consult of contact met een cliënt de gemeten activiteit direct worden aangevuld met de gegevens van de betrokkene.’

Derden

Verantwoording naar derden zoals gemeente, mantelzorger en bewindvoerder wordt ook geregeld door de app, stellen de makers Een cliënt die de app installeert zal tevens in de eigen app kunnen terugzien hoeveel tijd de hulpverlener op bezoek is geweest. Familieleden van patiënten die thuiszorg ontvangen, of die een kind in een zorginstelling hebben die met Careweb Reports werkt, zullen altijd een feitelijk overzicht kunnen terugvinden van alle activiteiten en beweging van hun naasten.

Careweb Reports

Careweb Reports
is beschikbaar voor iOS-systemen en kan gratis worden gedownload.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.