Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Vaccinatiegraad zorgpersoneel moet omhoog’

Bedrijfsartsen moeten werkgevers adviseren om zorgpersoneel jaarlijks preventief te vaccineren. Verder moet er in elke zorgorganisatie een protocol of draaiboek aanwezig zijn voor het voorkomen of het beheersen van een uitbraak van influenza. Dat schrijft de NVAB, de wetenschappelijke beroepsvereniging van bedrijfsartsen, in de richtlijn ‘Influenza, preventie en begeleiding door de bedrijfsarts’.

De organisatie vindt dat bedrijfsartsen moeten bijdragen aan een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad bij zorgpersoneel van ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties en huisartsenpraktijken om overdracht van ziekte aan patiënten te voorkomen. Verder bevat de richtlijn handvatten voor advies aan werkgevers en werknemers over het voorkómen van influenza, het beleid bij een influenza-uitbraak, en het staken of hervatten van het werk door mensen met influenza of influenza-achtige ziektebeelden. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Richtlijn ‘Influenza, preventie en begeleiding door de bedrijfsarts’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.