Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vakbond biedt meldingen Amsta aan IGZ

Vakbond Abvakabo FNV heeft binnen één dag ruim 40 meldingen van misstanden over zorginstelling Amsta ontvangen. De meldingen gaan over acht verschillende huizen van de zorgkoepel. Een selectie van de klachten wordt donderdag aangeboden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), heeft de vakbond laten weten.
Vakbond biedt meldingen Amsta aan IGZ
Foto: ANP Robin Utrecht

Deze meldingen gaan allemaal over ondermaatse zorg. Zo zou er geen toezicht zijn op de bewoners, of zouden er verkeerde medicijnen worden uitgedeeld.

Verder met actievoeren
Amsta en Abvakabo FNV liggen al een tijd met elkaar in de clinch. Medewerkers legden het werk al geregeld neer als protest tegen de werkdruk. Vorige maand liep overleg tussen de twee vast. De vakbond kondigde aan verder te gaan met actievoeren.

Intensiveringsgelden
De vakbond en medewerkers zijn boos omdat ze naar eigen zeggen niets terugzien van de 3,5 miljoen euro die Amsta jaarlijks krijgt voor ‘meer handen aan het bed’. Wel is er geld uitgegeven aan onder meer roosterplanners, beleidsontwikkelaars en coördinatoren. Omdat er vaak te weinig zorgpersoneel is, krijgen bewoners niet de zorg die ze verdienen, concludeert Abvakabo.

3 REACTIES

  1. Denk dat hier wordt bedoeld dat de leden van de vakbond die werkzaam zijn bij Amsta de meldingen aanbieden. Zij gaan verder niet over hoe de igz er mee om gaat. Dat is iets voor de igz zelf om te bepalen. Ik vind het nogal schrikbarend dat er 40 meldingen op één dag binnenkomen. Maar daarbij wel een goede zaak dat deze zorgverleners hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om dit te melden bij de IGZ. Zo gezegd: ’terwijl de zorgbestuurders de misstanden juist onder de pet proberen te houden en mooi weer naar buiten toe spelen, zijn het de zorgverleners zelf die begrijpen dat er iets aan gedaan moet worden.’

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.