Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Value-based healthcare prize naar Catharina en CZ

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
De afdeling cardiologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en zorgverzekeraar CZ hebben de Value-Based Healthcare Prize 2016 gewonnen voor het prestatiecontract ze eind vorig jaar hebben gesloten.
catharina.jpeg

De prijs is een initiatief van het Value-Based Healthcare Center Europe van The Decision Institute, een adviesorganisatie die zich sterk maakt voor verspreiding van het gedachtengoed van Michael Porter. Value based healthcare is een methode die de waarde voor de klant probeert te vergroten en tegelijk de kosten van de zorg te verlagen.

Terugbetalen
De prijswinnaars hebben een meerjarencontract gesloten dat verbetering van de kwaliteit van de cardiologische zorg als uitgangspunt heeft. Als het ziekenhuis erin slaagt het aantal wondinfecties, heroperaties of sterfgevallen te verminderen dan krijgt het extra betaald. Als de kwaliteit afneemt dan moet het ziekenhuis een bedrag terugbetalen. Volgens de internationale jury van de prijs is het initiatief een voorbeeld van een ‘excellente samenwerking’en heeft het ‘een enorm potentieel voor uitbreiding naar andere velden’. Het is de derde keer dat de prijs is uitgereikt.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.