Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Boxtel wordt lijsttrekker D66 voor Eerste Kamer

Mark van Dorresteijn
Menzis-bestuurder Roger van Boxtel wordt lijsttrekker voor D66 voor de Eerste Kamerverkiezingen van 2 maart volgend jaar. Dat heeft een woordvoerder van de partij vrijdagmiddag laten weten. Van Boxtel kreeg 56 procent van de stemmen van de leden.
Van Boxtel wordt lijsttrekker D66 voor Eerste Kamer

Van Boxtel was Tweede Kamerlid (1994-1998) en minister van Grotestedenbeleid (1998-2002). Sinds 2003 is hij bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis. Doordat de Eerste Kamer één dag per week vergadert, kan Van Boxtel bij Menzis blijven.

Verdriedubbeling

Partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven denkt dat D66 met Van Boxtel kan groeien in de Eerste Kamer. D66 bezet nu twee van de 75 zetels, maar droomt van een verdriedubbeling bij de verkiezingen. De afgelopen jaren groeide D66 van een naar drie zetels in het Europees Parlement en van drie naar tien zetels in de Tweede Kamer, benadrukt ze. Van Engelshoven: “Met een hervormingsgezinde lijsttrekker als Van Boxtel krijgen VVD en CDA op de ene flank en de PvdA op de andere flank een zware dobber aan D66.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

1 REACTIE

  1. De Leden hebben uitstekend gestemd.
    Een prima Kerel voor de Missie van D66. Een man met een heldere Visie. Zelf ken ik Roger als Voorzitter van het Humanistisch Verbond een aantal jaren geleden. Roger veel succes en “Zelf denken Samen leven “.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.