Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Wijk is benoemd tot bestuur Martini Ziekenhuis

Redactie Zorgvisie
Paul van der Wijk is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Van der Wijk gaat werken aan de bedrijfsvoering en de financiën van het ziekenhuis.
Van der Wijk is benoemd tot bestuur Martini Ziekenhuis

Vanaf 1 augustus bestaat de raad van bestuur uit Van der Wijk en voorzitter Hans Feenstra. Het nieuwe bestuurslid is benoemd door Johan Remkes, de voorzitter van de raad van toezicht. Van der Wijk is momenteel nog bestuurslid van de Ommelander Ziekenhuis Groep in Delfzijl en Winschoten. Daarvoor deed hij ervaring op als manager bij twee zorgverzekeraars.

Jaarcijfers Martini Ziekenhuis

Van der Wijk kan meteen aan de slag. Uit de jaarcijfers van 2008 blijkt dat het ziekenhuis een omzet maakte van ruim 185 miljoen euro, met een verlies van 1,7 miljoen. Het Martini Ziekenhuis noemt de nieuwe locatie aan het Van Swietenplein als een kans voor een positief resultaat in het komende jaar. Bestuursvoorzitter Feenstra wil verder gaan besparen door efficiënter in te kopen en kritisch te kijken naar het personeelsbestand. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Martini Ziekenhuis ontvangt miljoenengift van patiënt

Hans Feenstra nieuwe bestuurder Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis overlijden de minste patiënten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.