Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Kasteren en Leusink naar bestuur VvAA

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging VvAA, op 21 juni aanstaande, worden drie nieuwe leden voorgedragen voor het bestuur. Het gaat om Yvonne van Kasteren en Geraline Leusink. De voordracht van beoogd bestuursvoorzitter Gerlach Cerfontaine is al langer bekend.
Van Kasteren en Leusink naar bestuur VvAA

Maaike Wijnen, directeur Vereniging VvAA zegt dat haar vereniging altijd zorgprofessionals in het bestuur heeft. “Met de komst van de drie nieuwe bestuursleden geven we daaraan een nieuwe impuls. Gerlach Cerfontaine met name door zijn bestuurlijke ervaring, kennis van corporate governance en achtergrond in de zorg. Yvonne van Kasteren vanuit haar ervaring als medisch specialist en haar bestuurlijke ervaring binnen beroepsorganisaties en Geraline Leusink vanuit haar kennis, ervaring en verbinding met instellingen en bestuurders in de zorg.”

Bestuurders

Yvonne van Kasteren (51) is werkzaam als gynaecoloog in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA), met als specialisatie voortplantingsgeneeskunde. Van 2003 tot 2008 was zij opleider Verloskunde en Gynaecologie. Geraline Leusink (46) is opgeleid als huisarts en heeft in 2009 haar MBA-diploma behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds 2000 is zij werkzaam als bestuurder van diverse zorginstellingen. Gerlach Cerfontaine is opgeleid als arts en psychotherapeut. Hij heeft ruime ervaring als directeur van zorginstellingen, o.a. bij het Willem Arntzhuis in Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en het Academisch Ziekenhuis in Utrecht (UMCU).(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cerfontaine beoogd bestuursvoorzitter VvAA

Cerfontaine wordt toezichthouder bij OLVG

Cerfontaine naar apothekerskoepel

VvAA: NZa bedreigt kwaliteit en toegankelijkheid zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.