Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Neynsel gaat van verzorgingshuis naar seniorenwoningen

Zorgorganisatie Van Neynsel verwacht in 2017 klaar te zijn met het scheiden van wonen en zorg. De zorgaanbieder verwacht dan alle verzorgingshuizen omgebouwd zijn naar volwaardige seniorenwoningen.
Van Neynsel gaat van verzorgingshuis naar seniorenwoningen

Van Nesyel verwacht dit najaar onder de naam Zorgeloos Wonen een volledig pakket van zorg en service te kunnen aanbieden, waaronder een all-inclusive arrangement. Alle locaties gaan dan ook beschikken over een gebouwdeel Kleinschalig Wonen voor senioren met dementie of zware lichamelijke beperkingen. Hierdoor wordt wonen levensloopbestendig wonen.

Tekort

Gisteren voorspelde de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rfi) in een advies aan de regering een tekort van 40.000 tot 80.000 seniorenwoningen in Nederland. Om die reden pleitte de Raad voor het temporiseren van de afbouw van verzorgingshuiszorg. Van Neynsel verwacht echter dat in de naaste toekomst voldoende seniorenwoningen beschikbaar zullen zijn om de groeiende vraag op te vangen.

Guus Bannenberg

‘Het moet ook betaalbaar zijn voor mensen met een AOW’, zegt bestuurder Guus Bannenberg van Van Neynsel.  Bannenberg verwacht dat in de toekomst steeds meer senioren zullen kiezen voor dit soort woningen, aangezien de grenzen van thuiszorg en mantelzorg steeds meer in zicht komen. ‘Dan geeft het veel rust en veiligheid als zorg en service nabij zijn terwijl je toch je eigen leven kunt leiden.’

Dossier Scheiden wonen en zorg

In dit dossier verzamelt Zorgvisie het laatste nieuws, achtergronden en opinie over het scheiden van wonen en zorg. Daarnaast informatie over de normatieve huisvestingscomponent.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.