Van Rijn beslist over uurtarief wijkverpleging

Er komt in 2017 één geïntegreerd uurtarief voor wijkverpleging. Dat zal staatssecretaris Martin van Rijn van VWS waarschijnlijk deze week bekendmaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
RijnMartinvan300vws.jpg
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. - Foto: VWS

Het ministerie van VWS heeft in mei bestuurlijke afspraken gemaakt over de wijkverpleging met brancheorganisaties ActiZ en BTN, patiëntenorganisatie NPCF, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen V&VN en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). In het ‘Bestuurlijk akkoord wijkverpleging 2017’ is afgesproken dat er in 2019 een bekostigingsmodel komt op basis van zorgprofielen van cliënten. In 2017 wordt al één geïntegreerd uurtarief voor verpleging en verzorging ingevoerd ‘om de administratieve lasten voor wijkverpleegkundigen terug te brengen en meer ruimte te bieden voor professioneel handelen’, aldus de tekst van het bestuurlijk akkoord. Het onderscheid tussen verpleging en verzorging komt daarmee te vervallen.

Maximale tarief verpleging is

0
141

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.