Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Van Rijn: ‘Effect thuisverpleging op premie later duidelijk’

Redacteur KinderopvangTotaal
De algemene tariefkorting voor zorg en de korting op de contracteerruimte van zorgverzekeraars wordt besteed aan huishoudelijke hulp en zorgzwaarte 3 en 4 cliënten. Dat wordt duidelijk uit de beleidsbrief: hervorming langdurige zorg. Zes vragen aan staatssecretaris Martin van Rijn. ‘Thuisverpleging wordt een nieuwe aanspraak.’
Van Rijn: ‘Effect thuisverpleging op premie later duidelijk’
Foto: VWS
Premium

Welke invloed hebben de kortingen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees hierboven van Rijn: ‘Wel is het zo dat de Agema gelden geoormerkt zijn voor de ouderenzorg. De gelden worden teruggevorderd bij ongeoorloofde besteding’.
   Hoezo teruggevorderd’.
   Dan moet je van de in en outs in de zorg goed op de hoogte zijn EN DAT IS HIJ NIET.
   Elke zorgbestuurder kan hem een rad voor zijn ogen draaien.
   De Agemagelden (800 miljoen) zijn al een jaar oud en dienen voor meer handen aan het bed; de tragiek is dat er steeds minder handen aan het bed komen.
   WIE HEEFT DIE 800 MILJOEN IN ZIJN ZAKKEN GESTOKEN; die zijn toegezegd door de Tweede Kamer; dat kan men niet zonder meer naast zich neerleggen.
   En die lummel van van Rijn meent dat hij dat allemaal weet. VERGEET HET MAAR.

  2. Lees alle reacties
  3. Tja heer Koster , gezond verstand en het gebruik daarvan is in geen enkel ICT -programma te implementeren . Zorgbehoevenden dienen zich in Zzp -kaders te schikken om voor enigerlei vergoeding in aanmerking te komen . Heus , nog even en we hebben alleen maar regeltjeslanders ! !

  4. Dit is nou typisch een geval van cherrypicking. Ons deltaplan ouderenzorg pleit voor persoonsvolgende financiering (pgb is daar 1 van de vormen van), fundamentele afbraak van de bureaucratie die daarmee bereikt kan worden, maatwerk in overleg met de client ipv voorgeschreven zorgpakketten en kijken wat iemand en/of zijn sociale netwerk wel ipv niet kan. Als we rigoureus op deze andere manier de zorg gaan inrichten, dan kunnen we doelmatiger en met minder budget per client gaan werken. Alleen aan de tariefkant en de kant van de beperking van de contracteerruimte gaan zitten zonder wezenlijke veranderingen, zoals deltaplan aangeeft, is voortzetting beleid van de afgelopen jaren waar niemand blij van wordt.
   Aad Koster

  5. Dus zorgaanbieder kunnen nog wel een efficiency slag maken volgens hun eigen branchevereniging…
   En er zijn al een aantal gemeenten die werken zoals bedoeld in het voorstel en onderzoek heeft aangetoond dat de efficiëntie toeneemt net als de clienttevredenheid…
   Met zulke journalistieke interviews heeft onze staatssecretaris geen vrienden meer nodig.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.