Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn: ‘Indicatie door gesprek met cliënt’

Staatssecretaris Martin van Rijn ziet geen heil in indicaties binnen de zorgzwaartepakketten. Tijdens zijn rede op het Zorgvisie-congres: “Zorgmanager van het Jaar 2013” laat hij weten dat hij toe wil naar een systeem waarbij het gesprek met de cliënt over zijn persoonlijke situatie bepalend is voor de zorg.
Van Rijn: ‘Indicatie door gesprek met cliënt’
Foto: VWS

‘Wat mensen nog kunnen, wordt niet duidelijk in een zzp-indicatie,’ zegt staatssecretaris Martin van Rijn tijdens het Zorgvisie-congres: “Zorgmanager van het jaar 2013” op donderdqag 11 april. ‘We moeten rekening houden met de verschillen tussen mensen. Op dit moment hebben we een systeem waarbij het lijkt alsof we cliënten gelijk behandelen met gelijke rechten. We moeten de beweging maken van de “objectieve indicatie” naar het gesprek met mensen over hun persoonlijke situatie en hun netwerk, om daarop de precieze zorgbehoefte af te stemmen.’

Zorgmanager

Van Rijn sprak op het Zorgvisie-congres over de zorgmanager van de toekomst. De staatssecretaris constateert dat

5
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.