Van Rijn: ‘Integrale tarief wijkverpleging is niet verplicht’

Zorgaanbieders mogen zelf kiezen of ze in 2017 de bekostiging van de wijkverpleging doen op basis van het integrale tarief voor wijkverpleging. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van VWS gezegd in een Kamerdebat over wijkverpleging op 14 juni.
RijnMartinvan300vws.jpg
Staatssecretaris Martin van Rijn: 'Het integrale tarief wijkverpleging is in 2017 een experiment.' - Foto: VWS

De wijkverpleegkundige aan het stuur, minder bureaucratische lasten en de bekostiging simpeler maken, dat is kortgezegd waar de plannen van Van Rijn voor de wijkverpleging op neer komen. In 2019 komt er een nieuwe bekostiging gebaseerd op zorgprofielen. Als het aan Van Rijn ligt, in drie categorieën: lichte, middelzware en zware zorg. De komende jaren worden de indicaties die de wijkverpleegkundigen stellen gebruikt om de zorgprofielen nader in te vullen. Maar Van Rijn wil tot 2019 niet stilzitten en alvast een grote stap maken. In plaats van de huidige vijf verschillende aanspraken, komt er in 2017 al één geïntegreerd tarief.

1
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.