Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Rijn: ‘Integrale tarief wijkverpleging is niet verplicht’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgaanbieders mogen zelf kiezen of ze in 2017 de bekostiging van de wijkverpleging doen op basis van het integrale tarief voor wijkverpleging. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van VWS gezegd in een Kamerdebat over wijkverpleging op 14 juni.
RijnMartinvan300vws.jpg
Staatssecretaris Martin van Rijn: 'Het integrale tarief wijkverpleging is in 2017 een experiment.' - Foto: VWS

De wijkverpleegkundige aan het stuur, minder

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Dat is toch wel weer typisch de politiek, eerst jaren roepen dat zorgorganisaties veel moeten leren van ondernemers en waarin MBA-geschoolde bestuurders de overhand hebben gekregen. Nu bang zijn voor het gedrag wat daardoor wordt gestimuleerd. Ik ken gelukkig alleen zorgprofessionals op alle niveaus die vanuit andere motieven voor het vak hebben gekozen en gaan voor het betekenisvol zijn voor mensen die deels van hen afhankelijk zijn. Geef hen de ruimte, laat de mensen met een zorgvraag bepalen wie hen passend helpt en waarin hun netwerk erbij hoort. Bovenal als de kwaliteit van de wijkverpleging goed is, dan maken hogere tarieven niet het verschil, dat doet het volume, wat exponentieel daalt. Dus beloon op kwaliteit.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.