Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn maakt tour langs 400 zorgwethouders

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Van Rijn (VWS) trekt vanaf 29 september het land in om 400 wethouders Wmo en Jeugd te ontmoeten. Hij wil ‘schouder aan schouder’ met wethouders bespreken hoe het gaat.
Van Rijn maakt tour langs 400 zorgwethouders
Foto: ANP - Bart Maat

Van Rijn ontmoet de wethouders in een serie van vijftien regiobijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten wil hij een duidelijk beeld krijgen van de voortgang, de knelpunten en successen van gemeenten

Regiobijeenkomsten

Wethouders staan voor de opgave om de transitie van begeleiding, dagbesteding en jeugdhulp tijdig en goed te regelen. Iedere gemeente kan zelf keuzes maken hoe zij passende ondersteuning organiseren voor haar inwoners. Van Rijn: ‘Daarom ga ik bij de regio’s op bezoek om elkaar te informeren, ervaringen te delen en te inspireren. En daar waar problemen zijn die te bespreken en op te lossen.’ Per bijeenkomst presenteren twee of drie wethouders de plannen voor hun gemeente, de nieuwe initiatieven die zijn ontstaan en hoe zij vormgeven aan de samenwerking met andere partijen. De wethouders gaan hierbij in op de thema’s Wmo, Jeugdwet en samenwerking met derden.

Tien vingers aan de pols

Van Rijn: ‘Ik volg alles wat er gebeurt met tien vingers aan de pols. Samen met mijn collega’s Plasterk, Teeven, Klijnsma en de rest van het kabinet. Deze enorme vernieuwingslag lukt alleen als we het samen doen. Dat is dan ook mijn inzet: schouder aan schouder met wethouders bespreken hoe het gaat, hoe we risico’s kunnen beheersen en hoe we elkaar kunnen helpen. Zodat de zorg, hulp en ondersteuning voor de mensen die het nodig hebben op 1 januari 2015 is gegarandeerd.’

 

2 REACTIES

  1. De mening van de wethouders zegt mij nog niet zoveel, zij zullen echt niet zeggen dat zij hun werk niet goed doen. Ga ook eens in gesprek met medewerkers, cliënten, vrijwilligers, mantelzorgers. En dan bedoel ik echt in gesprek, niet alleen met de weinige ‘succesverhalen’, om zo de werkelijke problemen te ontkennen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.