Van Rijn start experiment persoonsvolgende bekostiging in de care

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) kondigt vandaag een experiment aan met persoonsvolgende bekostiging in de Wet langdurige zorg (Wlz). Onderdeel hiervan is dat hij pgb-financiering waar mogelijk wil omzetten naar zorg in natura.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
00st-rijn.jpeg

Persoonsvolgende bekostiging houdt in dat een zorgaanbieder pas een vergoeding krijgt voor het leveren van zorg op het moment dat een cliënt zijn voorkeur voor deze aanbieder uitspreekt. Dit kan bijvoorbeeld door te werken met vouchers in plaats van met de huidige zzp-systematiek. Van Rijn wil hiermee experimenten in de Wlz om meer klantgerichte zorg mogelijk te maken. In een brief aan de Kamer schrijft de staatssecretaris dat hij uiterlijk 1 april een adviesaanvraag doet bij het Zorginstituut en de NZa om een maatwerkprofiel te ontwerpen, inclusief een passende bekostigingssystematiek, met het doel de Wlz-zorg die mensen thuis ontvangen beter

0
576

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.